Cariile nu trebuie neglijate. E bine sa mergem la dentist chiar inainte sa le observam la micuti

Pentru un copil cariile sunt cel mai mare cosmar. Apar din senin, sunt foarte dureroase, afecteaza si gingiile, si structura dintelui, rezistenta danturii scade cu cat exista mai multe carii prezente la nivelul dintilor. Caria se poate trata foarte simplu, se curata si se plombeaza zona, dupa care se trateaza dintele, se sigileaza. Pentru a nu se ajunge la carii dureroase parintii e bine sa mearga la o clinica stomatologica- zambetdent specializata in servicii stomatologie copii, cu medici cu experienta si aparatura de ultima generatie, materiale si cele mai bune procedee de interventie, nedureroase.

Cu cat vizitele la o clinica stomatologica sunt mai timpurii, cu atat si interventiile vor fi mai simple si cariile nu vor mai aparea. Medicul va evalua dantura micutilor, va descoperi si cariile laterale sau ascunse, in zonele care nu sunt vizibile cu ochiul liber, va putea oferi un plan de interventie pe termen lung si un regim care sa previna aparitia cariilor nesuferite. Orice carie tratata intr-un cabinet de stomatologie copii inseamna si o sansa la dinti mai sanatosi in jurul celui afectat, de regula cariile afecteaza mai multi dinti, in functie de sensibilitatea fiecarei structuri, de smalt si de integritatea sa. Stomatologii pediatri au proceduri standard pentru tratarea cariilor, micii pacienti nu vor simti nimic in timpul tratamentelor, cariile nu se vor mai extinde si nu vor afecta dintele de lapte sau pe cel definitiv. In clinicile specializate tratarea cariilor dureaza putin, interventia este simpla si materialele folosite sunt de cea mai buna calitate pentru o remediere a problemelor cat mai rapida. Ideal ar fi ca mersul la stomatolog sa se faca pana apare caria dentara, durerile care insotesc acutizarea afectiunii pot fi doar inceputul unui cosmar de-o noapte sau doua, cosmar ce se poate evita simplu prin controale regulate de specialitate.

Cu cat ajungem mai devreme la stomatologul pediatru, cu atat sansele de recuperare si de interventie rapida, simpla sunt mai mari, iar copilul nu are de suferit de pe urma cariilor care ne insotesc invariabil in toata copilaria.

FacebookGoogle+TwitterLinkedIn