Alimente bogate in proteine

Pestele are si el un aport proteic ridicat, de aceea este recomandat a se consuma de cel putin 2 ori pe saptamana pentru a va bucura de beneficiile aduse de aceasta carne alba saraca in grasimi. Astfel, tonul reprezinta o proteina de calitate inalta si este foarte usor de digerat. Cu un aport de 29 g proteina la l00 de grame, tonul este foarte sanatos deoarece contine vitamina B si seleniu. Somonul are 20 g la 100 grame si este recomandat datorita aportului marit de vitamina D si continutului de omega 3. Incercati o reteta de somon cu usturoi, lamaie si rozmarin sau omleta cu sparanghel si somon afumat. Sardinele au 25g proteina la 100 grame si de asemenea, contin omega 3 si vitamina D.

Chorizo, un salam picant si gustos ce contine o cantitate considerabila de proteina. Are 24 g proteina la 100 grame si se poate folosi la diverse preparate sau consuma ca atare.

Pepperoni  au 23g proteina la 100 grame. Consumat in proportii moderate, acestia au un gust bun dar si un continut caloric ridicat destul de ridicat. Insa, este bogat in proteina ceea ce il incadreaza perfect in mesele ocazionale de weekend.

Baconul are 37g proteina la 100 grame dar si un cintinut caloric ridicat de 540 Kcal la 100 grame. Trebuie consumat ocazional, dar e bine de stiut ca nu face rau organismului. Se foloseste si la diverse preparate in combinatie cu legume apetisante, cum ar fi: paste cu sparanghel, spanac si bacon.

FacebookGoogle+TwitterLinkedIn